Bany-al-Bahar, soci fundador de la “Asociación Amigos del Tejo” (d’àmbit nacional)

Els passats dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre del 2006, l’Associació Cultural Bany-Al-Bahar va ser present a unes jornades realitzades a la SIERRA DEL SUEVE (Astúries) , oganitzades per la Asociación para la Recuperación del Bosque Autóctono (ARBA).

L’objectiu d’aquestes jornades era aprofundir en el coneixement de la situació actual dels teixos (tejedas) a tota Espanya i en els d’aquella contrada en particular, alhora que debatre els problemes per a la seva conservació, compartir i comparar experiències en aquest camp i establir vincles de comunicació per a futures actuacions.

Hi assistiren una trentena de tècnics, experts i amants de la natura en general i dels teixos en particular, provinents de diferents indrets com: Màlaga, Madrid, València, Astúries, etc. En representació de Bany-Al-Bahar hi assistí en Gori Bosch, membre destacat de l’equip que actualment està realitzant l’estudi dels teixos de Sa Mola de Planícia.

Las jornades resultaren molt profitoses i, a més de les espectaculars fotografies que ens va dur en Gori i que podeu veure en aquesta web, també serviren per donar a conèixer els teixos de Banyalbufar que, si bé no són tan espectaculars com els de la península, hom considerà que pel fet de tractar-se de la comunitat mes nombrosa de Mallorca, tenen un gran valor que cal protegir i conservar.

També s’acordà la creació o constitució de la Asociación de Amigos del Tejo, de la qual Bany-Al-Bahar serà soci i membre fundador.

Banyalbufar, 15 de novembre 2006