Premi Francesc de Borja Moll 2012

La Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear, erigida en Jurat dels “Premis 31 de desembre de 2012“, reunida dia 30 de novembre de 2012, a les 20 hores, a Can Alcover, seu institucional de l’entitat, de les candidatures presentades, decideix atorgar els següents guardons:

PREMI FRANCESC DE B. MOLL, que distingeix una entitat que, a les Illes Balears, s’ha destacat per la seva dedicació a la normalització de la llengua i la cultura catalanes, i a l’aprofundiment de la identitat nacional, a

l’ASSOCIACIÓ CULTURAL BANY-AL-BAHAR

per desplegar la seva activitat conscienciadora i de promoció lingüisticocultural en un municipi petit de la Serra de la Tramuntana, la qual cosa posa en més valor el seu treball. Impulsa des de fa denou anys, amb exigència i ininterrompudament, la publicació de nombrosos llibres i fonogrames relacionats amb Banyalbufar; ha organitzat conferències o estudis de recuperació i valorització del patrimoni arquitectònic i natural del municipi.

D’aquesta dedicació en destaca la seva campanya per la compra de la finca de Planícia, que el Govern de les Illes Balears va materialitzar el febrer del 2009.